Boller i karry

På denne uges madplan har der været Boller i karry i aften. Boller i Karry er en sand klassiker i børnefamilien – også hos os. Vores Boller i karry laver vi efter følgende fremgangsmåde.

10 portioner
Retten kan strække sig til ca 3 dage til 2 voksne og 2 børn (4 år + 6 år)
Ingredienser:
Kødboller:
500 g hakket svin/kalv
2 æg
1 finthakket løg
1 dl mel
1 dl havregryn
2 dl mælk
Salt og peber
2 liter hønsebouillon

Karrysauce:
60 g smør
2 løg i tern
2 æbler i tern
2 gulerødder i tern
4 tsk god karry fx
4 spsk mel
2,5 dl madlavningsfløde
2 liter Bouillonvandet som kødbollerne er kogt i
2 spsk sukker
Salt og peber

Tilbehør:
Brune ris eller Blomkålsris
Blanceret broccoli, slikærter, gulerødder
Tørristet kokosmel
Peanuts
Rosiner
Mangochutney

Fremgangsmåde:

Forberedelse:

  • Rør kødet med salt. Tilsæt øvrige ingredienser. Stil farsen i køleskab minimum 30 min.
  • Skær æbler i tern, løg i tern og andre grønsager til karrysaucen. Fx kan broccolistilken skrælles og skæres i tern og gulerødder kan også tilsættes retten i tern.

Kødboller:

  • Sæt vand over til bouillon og opløs bouillonen i vandet.
  • Form farsen til 15 kødboller og lad dem koge indtil de flyder op i bouillonvandet.

Karrysauce:

  • Kom smørret i en stor gryde. Jeg bruger min store støbejernsgryde.
  • Tilsæt karry
  • Tilsæt æbler, løg og grønsager i tern.
  • Tilsæt melet, og vend det tilsvarende i grønsagerne.
  • Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen imens der røres godt rundt i retten. Tilsæt derefter bouillonvandet som kødbollerne er kogt i til saucen har en tilpas tykkelse. Jeg benytter det hele dvs. 2 liter.
  • Smag til med sukker, salt og peber og evt. karry
  • Tilsæt kødbollerne, når karrysaucen er smagt til og har den rette konsistens.